Ξέρουμε κι εμείς να βάφουμε αυγά!

Κατηγορία: Εργασίες μαθητών

Ξέρουμε κι εμείς να βάφουμε αυγά!  Βάλανε τα χεράκια τους και οι Κυρίες μας αλλά λιγάκι, έτσι για να λένε ότι μας βοηθήσανε!

Από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄τάξης!

 

Εμείς, τα παιδιά της Γ΄ τάξης, στολίσαμε τις λαμπάδες μας! Αν σας αρέσει η δουλειά μας, την άλλη χρονιά εδώ είμαστε, να βγάλουμε κι εμείς το χαρτζιλικάκι μας!

 

Εμείς, από τα ψηλά πατώματα, το Σάββατο του Λαζάρου βγήκαμε μια βόλτα να πούμε τα κάλαντα!  Καλά δεν κάναμε;

Με τον οδοντωτό στα Καλάβρυτα

Κατηγορία: Εργασίες μαθητών
Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου ξεκινήσαμε από το σχολείο για να πάμε στα Καλάβρυτα. Στα καλάβρυτα θα πηγαίναμε με τον οδοντωτό και εκεί θα επισκεπτόμασταν το Μέγα Σπήλαιο, τον τόπο της θυσίας  και το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Με τα λεωφορεία φτάσαμε στο Διακοφτό και από εκεί πήραμε τον οδοντωτό για να πάμε στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή ήταν υπέροχη. Όλο το μεγαλείο της φύσης απλωνόταν γύρω μας.Καθώς ανεβαίναμε συναντήσαμε το ποτάμι του Βουραϊκού με μήκος 40 χλμ.

Όταν φτάσαμε στα Καλάβρυτα πήραμε τα λεωφορεία και ξεκινήσαμε για το Μέγα Σπήλαιο. Όταν φτάσαμε περπατήσαμε στο δρομάκι που οδηγεί στην αυλή του Μεγάλου Σπηλαίου.Έπειτα κατεβήκαμε στη σπηλιά και είδαμε την εικόνα της Παναγίας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και είναι ευλογημένη από την ίδια την Παναγία. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι φτιαγμένη από κερί και μαστίχα.Έπειτα επισκεφτήκαμε τον τόπο της θυσίας. Εκεί είδαμε μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των ανθρώπων που θυσιάστηκαν .

Αφού φάγαμε και κάναμε μία μικρή βόλτα στην πλατεία των Καλαβρύτων συνεχίσαμε για την Αγία Λαύρα. Η Αγία Λαύρα ιδρύθηκε το 961 μ.χ. από τον αυτοκράτορα Βασίλειο τον Α΄ τον Μακεδόνα. Το 1826 ο Ιμπραήμ Πασάς πυρπόλησε το μοναστήρι, ενώ το 1844 ερειπώθηκε από σεισμό. Λίγα χρόνια αργότερα το 1943 καταστράφηκε από τους Ναζί.Τελικά αναστηλώθηκε στη σημερινή του μορφή το 1950.

Η εκδρομή που οργάνωσε το σχολείο μας θα μας μείνει αξέχαστη! Ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν κι άλλες τέτοιες εκδρομές!

 

Τα παιδιά της Ε2 τάξης