Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

 

Για τα δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στην Α΄ τάξη πατήστε ΕΔΩ

Για το έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. ανοίξτε το Μενού Έντυπα

 

Περιφέρεια 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Το τμήμα της πόλης που περικλείεται από : Πλατεία Αγίου Βασιλείου  - Γεωργίου Α΄ - Πλατεία Κολοκοτρώνη - Ελευθερίου Βενιζέλου - Δούνια - Ρήγα Φεραίου - Ερυμάνθου - Σεχιώτη - Καλαβρύτων - Εθνικής Αντίστασης - Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Ερυμάνθου : ζυγά

Οπλ. Σεχιώτη : μονά ( 1-19)

Καλαβρύτων : ζυγά (2-40)

Γεωργίου Α΄ : μονά

Ελευθερίου Βενιζέλου : μονά (1-53)

Δούνια : μονά

Ρήγα Φεραίου : μονά (1-55)

 

Συμβουλευτείτε τον χάρτη.

 

Ευχαριστήρια επιστολή

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

 

Θέμα: «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

  Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

 Για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 1ης«Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

  Η 1η«Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του κάθε σχολείου.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 1ης«Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλαμβάνει:

         • Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου. Ο τρόπος οργάνωσης όλων των παραπάνω πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή της θεματικής της ημέρας (Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι) και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση της ημέρας. Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου». Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο εμπλουτίζονται και συνδυάζονται με (μέρος ή το σύνολο από) τα παρακάτω:

           • Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση –αναστοχασμός.

          • Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.

          • Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).

 Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.

 Η διάχυση των δράσεων της ημέρας μπορεί να επιτευχθεί, μέσω παραγόμενου υλικού, τοπικά ή ευρύτερα, με διάφορους τρόπους (π.χ. πανό, κολάζ κλπ. στις εισόδους ή σε άλλα ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης ή σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, αρθρογραφία σε ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κλπ.).

 

 

η Πίστη

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις, λάβαμε το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα: