Αγιασμός,  Εκδηλώσεις

Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο προαύλιο του σχολείου, παρουσία μαθητών/-τριών, Εκπαιδευτικών και Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών/-τριών. Με τις ευλογίες του πατήρ-Παναγιώτη, τον οποίο ευχαριστούμε για την τέλεση του αγιασμού και τις θερμές ευχές, και ύστερα από την ανάγνωση του μηνύματος του Υπ. Παιδείας και την ομιλία καλωσορίσματος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, οι μαθητές/-τριες προσήλθαν στις σχολικές τάξεις για να παραλάβουν τα νέα βιβλία και τις πρώτες οδηγίες των Εκπαιδευτικών για τη νέα χρονιά.

Ιδιαίτερο καλωσόρισμα στους μικρότερους/-ες μαθητές/-τριες της Α΄ τάξης, οι οποίοι “…κάνουν τα πρώτα βήματα στην έναρξη της σχολικής ζωής, μιας εξαιρετικά δημιουργικής και προσοδοφόρας περιόδου της ζωής του ανθρώπου.

Απόσπασμα από την ομιλία: “Η πρώτη ημέρα του σχολείου είναι πάντα ένα ξεχωριστό γεγονός, γεμάτο ενθουσιασμό, χαρά αλλά και αγωνία. Αποτελεί, ταυτόχρονα, μια σημαντική στιγμή όπου, όλοι εμείς, μαθητές/-τριες, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε, με σεβασμό και αλληλοεκτίμηση, αλλά και να απευθύνουμε τις σκέψεις μας προς τον κοινό μας σκοπό: την εκπαίδευση και την ολόπλευρη και αρμονική ανάπτυξη των παιδιών. Σήμερα, ξεκινάμε ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, ανακαλύψεις, ευκαιρίες και νέες εμπειρίες. Η συμβολή όλων των μελών της σχολικής κοινότητας είναι απαραίτητη για να το πετύχουμε.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά του δώρου καλωσορίσματος στους μαθητές/-τριες της Α΄ τάξης.

Πολλές θερμές ευχές για μια ασφαλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.