ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,  Ενημέρωση μαθητών,  Σεισμός

Άσκηση σεισμού στο σχολείο

Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές» – 13 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο η πρώτη προγραμματισμένη άσκηση εκκένωσης της σχολικής μονάδας σε ενδεχόμενο σεισμό με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η δράση περιλάμβανε την ενημέρωση μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών από τον Πύραρχο κ. Χαράλαμπο Παπαδημητρίου για την ορθή διαχείριση ενδεχόμενου σεισμού κατά τη διάρκεια του σχολείου, την υλοποίηση της άσκησης εκκένωσης του διδακτηρίου, καθώς επίσης την επισήμανση και άρση των επικινδυνοτήτων από τη διαδικασία εκκένωσης.

Επιπλέον, επικαιροποιήθηκε για το σχολικό έτος 2023-2024 ο Εσωτερικός Κανονισμός του σχολείου για τη διαχείριση ενδεχόμενων περιστατικών σεισμών, πυρκαγιών και άλλων ατυχημάτων, που αφορά τη λήψη μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση εκκένωσης της σχολικής μονάδας, ο κύριος χώρος καταφυγής βρίσκεται στο κεντρικό προαύλιο της σχολικής μονάδας, ενώ ο εναλλακτικός χώρος βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πλατείας Άρεως πλησίον ανδριάντα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πύραρχο κ. Χαράλαμπο Παπαδημητρίου και τον Υποπυραγό κ. Αναστάσιο Μέλλο για την διάθεση πολύτιμου χρόνου στην ενημέρωση και υποστήριξη της σχ. Μονάδας για την υλοποίηση της άσκησης.