28η Οκτωβρίου,  Εκδηλώσεις,  Νέα - Ανακοινώσεις

Σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Σε μια έντονα εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κεντρικό προαύλιο η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου, που υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κας Κωνσταντίνας Κυρίμη παρουσίασαν δρώμενα με έντονα πατριωτικά στοιχεία αλλά και ταυτόχρονα πλούσιο συναισθηματικό περιεχόμενο.

Την εισαγωγική ομιλία της εκδήλωσης ακολούθησε η ερμηνεία χαρακτηριστικών τραγουδιών της εποχής, που απέδωσε με ενθουσιασμό η χορωδία του σχολείου, αποτελούμενη από τους μαθητές/-τριες της Γ΄ τάξης, υπό την συνοδεία του ζωντανού ήχου του πιάνου και την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού Μουσικής κ. Διονύση Καραφωτιά. Στη συνέχεια, οι μαθητές/-τριες της Ε΄ δραματοποίησαν χαρακτηριστικά ποιήματα της 28ης Οκτωβρίου, προέβαλαν ιστορικά ντοκουμέντα και αντιπολεμικά μηνύματα, ενσωματώνοντας στην παρουσίασή τους το χρονικό των γεγονότων της περιόδου 1940 – 1944 και εξασκώντας δεξιότητες κίνησης και λόγου. Τέλος, οι πρωταγωνιστές χωρισμένοι σε ομάδες, ενέπλεξαν τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων σε αντιπολεμικές βιωματικές δραστηριότητες, όπως το «Μικρό βιβλίο» (εμπνευσμένο από τον παιδαγωγό Σελεστέν Φρενέ), τον «Διάδρομο του πολέμου και της ειρήνης», καθώς και το «παζλ» της Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την απότιση φόρου τιμής και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων της πλ. Άρεως, όπου πραγματοποιήθηκε η  Έπαρση της Σημαίας και εψάλη τρισάγιο με τη συμμετοχή των σχολείων του Δήμου Τρίπολης, στην οποία συμμετείχαν οι Παραστάτες και η Σημαιοφόρος του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Βασιλόπουλο.

Θερμές ευχαριστίες στους Εκπαιδευτικούς του σχολείου, που συνέδραμαν στην υλοποίηση της δράσης και υποστήριξαν με επικουρικούς ρόλους τον εορτασμό για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο.