Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο Πάρκο Φιλοδέντρων
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – 5η Ιουνίου αποτέλεσε για το σχολείο μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την καλλιέργεια μιας πιο στενής σχέσης με τον φυσικό χώρο της γειτονιάς του σχολείου μας.
Τις πρωινές ώρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν σήμερα το Πάρκο Φιλοδέντρων, έναν χώρο πρασίνου με ιδιαίτερη αξία και σημαντικό φυσικό περιβάλλον που περιβάλλει το σχολείο μας. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ανάπτυξη μιας πιο στενής και ουσιαστικής σχέσης μεταξύ του σχολείου και του πάρκου, το οποίο αποτελεί όχι μόνο τόπο αναψυχής, αλλά και ένα ζωντανό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας. Μέσω αυτής της σύνδεσης, ενισχύεται η άμεση επαφή των μαθητών με τη φύση και διευρύνονται οι δυνατότητες για μελλοντικές περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε έναν χώρο που αποτελεί σημαντικό πόρο για την κοινότητά.
Στο πλαίσιο της δράσης, οργανώθηκαν βιωματικά εργαστήρια με θεματικές που άγγιζαν το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την τέχνη, το θέατρο, τη μουσική, τις γλώσσες και τη σύνδεση με τη φύση. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε δραστηριότητες που εμπνεύστηκαν και προετοίμασαν το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Κυρίμη Κωνσταντίνα, Καντζάβελου Κωνσταντίνα, Τσομπανίδου Θώμη, Μπαρουτάκη Θεοδώρα, Καραφωτιάς Διονύσης, και Νάστος Βασίλης, με την επικουρική υποστήριξη των Eκπαιδευτικών του σχολείου, που συνόδευσαν τους μαθητές στα εργαστήρια.
Παράλληλα, στο χώρο του πάρκου φιλοξενήθηκε έκθεση έργων τέχνης των μαθητών, εμπνευσμένων από τη φύση και την έννοια της αειφορίας, και αναρτήθηκαν σύντομες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα «Ο Σχολικός Κήπος ως πεδίο μάθησης και Δημιουργίας» και το πρόγραμμα της «Ανακύκλωσης», που υλοποιήθηκαν στο σχολείο στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και των Δράσεων Ενεργού Πολίτη, αλλά και διάχυση του προγράμματος Erasmus+ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η δράση αυτή αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα για τη σύνδεση του σχολείου με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αναδεικνύοντας τη σημασία της υπαίθριας μάθησης και της άμεσης επαφής με τη φύση.
Ευχαριστούμε θερμά τους διαχειριστές του Πάρκου Φιλοδέντρων για τη άψογη συνεργασία στη διάρκεια της χρονιάς.
Σχολική επίσκεψη για άθληση και ψυχαγωγία στην ύπαιθρο.
Η ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς επισφραγίζεται κάθε χρόνο με την κοινή εκπαιδευτική και ψυχαγωγική επίσκεψη όλων των τάξεων. Η δράση έχει πλέον καθιερωθεί συνδέοντας τη λήξη του σχολικού έτους με τη χαρά της συνύπαρξης, την ενίσχυση της ομαδικότητας και τη δημιουργία κοινών εμπειριών για όλους τους μαθητές και μαθήτριες, μικρών και μεγάλων.
Φέτος, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Varco που βρίσκεται κοντά στη Μεγαλόπολη (Αθήναιο), έναν όμορφο υπαίθριο χώρο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την παιδαγωγική αξία του παιχνιδιού και της κίνησης, πλούσιο σε ευκαιρίες για δραστηριότητες, ψυχαγωγία και αθλητισμό μέσα στη φύση. Τα παιδιά συμμετείχαν σε οργανωμένες δραστηριότητες, εξερεύνησαν το περιβάλλον, συνεργάστηκαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και διασκέδασαν, με τον ενθουσιασμό, τις φωνές και τα παιχνίδια να κατακλύζουν κάθε γωνιά του χώρου.
Εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο σχολείο
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια τιμήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, σε μια ξεχωριστή σχολική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ τάξης. Οι πρωταγωνιστές μαθητές ανέλαβαν την ευθύνη να ταξιδέψουν το κοινό πίσω στον χρόνο, παρουσιάζοντας ένα θεατρικό δρώμενο που βασίζεται στη μελέτη τους για τα γεγονότα της ιστορικής περιόδου. Με ενθουσιασμό, αυτοπεποίθηση και πλούσιο ταλέντο ζωντάνεψαν μορφές και στιγμές που έγραψαν ιστορία, υπενθυμίζοντάς τη δύναμη της ενότητας, της πίστης και της αυτοθυσίας.
Την επιμέλεια της γιορτής ανέλαβε και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της ΣΤ τάξης κα. Κυρίμη Κωνσταντίνα, με την καθοδήγηση και τις σκηνοθετικές οδηγίες της θεατρολόγου του σχολείου κας Μπαρουτάκη Δώρας. Τη μουσική επιμέλεια της γιορτής και την προετοιμασία της χορωδίας ανέλαβε ο εκπαιδευτικός μουσικής κ. Καραφωτιάς Διονύσιος, ενώ για τις χορευτικές κινήσεις οι μαθητές προετοιμάστηκαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας Λιλή Ιφιγένειας, η οποία συντόνισε και τη συμμετοχή του σχολείου στη μαθητική παρέλαση της Τρίτης. Η δημιουργία των εικαστικών στοιχείων της γιορτής, η προσφορά των χειροποίητων κουστουμιών των πρωταγωνιστών, επιμελήθηκαν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Νάστο Βασίλειο. Επίσης, μετά την πρόσφατη εγκατάσταση του ηχητικού συστήματος στην αίθουσα εκδηλώσεων από τον Σύλλογο Γονέων, η σκηνή αναβαθμίστηκε για τις ανάγκες των παραστάσεων με νέες κουρτίνες που προσφέρθηκαν από την εκπαιδευτικό κα. Τσομπανίδου Θώμη.
Πολλά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές της γιορτής, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.
Χρόνια πολλά! Ζήτω η Ελλάδα!
Ασημένιο βραβείο για την ομάδα Ρομποτικής στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Ρομποτικής!
Μεγάλο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και εν γένει στη σχολική κοινότητα σκόρπισε η απονομή του Ασημένιου Βραβείου στην ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας, που συμμετείχε στον Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “STEM 2025″ στη Λάρισα.
Η εξαιρετική παρουσία των έξι μαθητών σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, οι οποίοι πρόβαλαν με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση τα χαρακτηριστικά του έργου στους κριτές, έτυχε μεγάλης αποδοχής και οδήγησε σταδιακά την ομάδα στην τελική φάση. Η παρουσίαση του έργου, που αναπτύχθηκε στο σχολείο το προηγούμενο διάστημα από τους μαθητές της Ε΄ τάξης, κάλυπτε πλήρως όλες τις προδιαγραφές της απαιτητικής κατηγορίας Open Advance, περιλαμβάνοντας ευφάνταστες λύσεις με την αξιοποίηση αισθητήρων και μικροϋπολογιστών στις μεγάλες προκλήσεις που θέτει ο πλανήτης Άρης για τον μελλοντικό αποικισμό του.
Η επιτυχία των μαθητών στον διαγωνισμό δίνει στην ομάδα μας την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας στα τέλη του Ιουνίου, από το οποίο θα προκύψουν οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής World Robots Olympiad – WRO, που διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη το ερχόμενο φθινόπωρο.
Μεγάλη Διάκριση για το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!
Την 1η θέση κατέλαβε η μαθητική ομάδα της Ε΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και την πρόκριση στον Πανελλήνιο Τελικό, μαζί με το Δ. Σχ. Βέλου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 23 Μαρτίου στη Λάρισα.
Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμφιθέατρο και τους χώρους του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής STEM 2025.
Στην κατηγορία Open μεγάλων τάξεων του Δημοτικού με τίτλο “Can we survive on Mars”, η μαθητική ομάδα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης παρουσίασε ένα πρωτότυπο έργο με φιλόδοξες προτάσεις και ευφάνταστες λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του εποικισμού στον πλανήτη Άρη! Αξιοποιώντας τον σχολικό εξοπλισμό STEM και επιπλέον υλικά, οι μαθητές δημιούργησαν μια εντυπωσιακή μακέτα και παρουσίασαν με αυτοπεποίθηση το πρότζεκτ τους ενώπιον των κριτών, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές!
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά φιλόξενο περιβάλλον με άψογο επαγγελματισμό από την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στην ομάδα των εκπαιδευτικών, που αποτελείται από τους κα. Τσομπανίδου Θωμαή (Εργαστήρια Δεξιοτήτων), κα. Κωτσιοπούλου Αθανασία (ΤΠΕ), κ. Βασίλειο Νάστο (Εικαστικά), κ. Βασιλόπουλο Χρήστο (Δάσκαλος της Ε΄ τάξης) και τον υπεύθυνο του προγράμματος ρομποτικής κ. Ιωάννη Καρούντζο, οι οποίοι προετοίμασαν τους μαθητές το τελευταίο διάστημα, καθώς και στους γονείς που στήριξαν αυτή την εξαιρετική προσπάθεια!
Μαθήματα ιστορίας κατά την επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου συμμετείχαν με επιτυχία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τα έμπειρα στελέχη του προγράμματος στους χώρους του μεγαλοπρεπούς κτηρίου, ανακάλυψαν την πλούσια ιστορία του, που ξεκίνησε με την κατασκευή του τα πρώτα χρόνια της ελεύθερης Ελλάδας όταν κτίστηκε για να φιλοξενήσει τον πρώτο βασιλιά του ελεύθερου έθνους, επισκέφθηκαν την αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου εκτίθενται πολύτιμα κειμήλια που συνδέονται με την ελληνική ιστορία και έμαθαν για τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος της χώρας. Επιπλέον, είχαν τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος της συνεδρίασης της Βουλής, που βρισκόταν σε εξέλιξη και να δεχτούν τον χαιρετισμό του Προέδρου.
Η θερμή φιλοξενία, ο άριστος επαγγελματισμός των στελεχών του ιδρύματος, η εξαιρετική ποιότητα του προγράμματος, πρόσφεραν στους μαθητές μια σπουδαία εμπειρία, πλούσια σε γνώσεις και ντοκουμέντα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για ένα από τα ποιοτικότερα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται σε μαθητές σχολείων από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Στη συνέχεια η μαθητική ομάδα επισκέφθηκε το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ακολούθησε περίπατος στον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο Μέγαρο και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο επιβλητικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με ενέργειες των εκπαιδευτικών του σχολείου κας Κυρίμη Κωνσταντίνας, κας Τσομπανίδου Θώμης, κ. Βασιλόπουλου Χρήστου και κ. Καρούντζου Ιωάννη και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία ευχαριστούμε θερμά, επιπλέον για την άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου.
Συγκινητική σχολική εορτή για την 51η επέτειο του Πολυτεχνείου
Την 51η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν οι μαθητές/-τριες της Ε΄ τάξης του σχολείου σε μια συγκινητική γιορτή, που μετέφερε τους θεατές στο κλίμα της εποχής, επισημαίνοντας, μέσα από θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια, σημαντικά μηνύματα για τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του αγώνα για δικαιοσύνη.
Την επιμέλεια της γιορτής και την καθοδήγηση των μαθητών/-τριών ανέλαβε ο Εκπαιδευτικός κ. Βασιλόπουλος Χρήστος σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κα. Λιλή Ιφιγένεια και την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής κα. Μπαρουτάκη Θεοδώρα, που διαθέτοντας μεράκι, υπομονή και αφοσίωση αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο για να μεταδώσουν στους μαθητές/-τριες το νόημα και τη σημασία της ιστορικής επετείου.
Τη μουσική επένδυση της γιορτής και την προετοιμασία των μαθητών/-τριών της χορωδίας, που ερμήνευσαν με ζωντάνια χαρακτηριστικά κομμάτια της περιόδου, επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός μουσικής κ. Καραφωτιάς Διονύσης, ενώ τα σκηνικά που μετέφεραν την ατμόσφαιρα της εποχής δημιουργήθηκαν από τον εκπαιδευτικό εικαστικών κ. Νάστο Βασίλειο σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Γαλλικής γλώσσας κα. Τσομπανίδου Θωμαή.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους γονείς, των μαθητών/-τριών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρευρέθηκαν στη σχολική εκδήλωση.
Διαφορετικότητα και αρμονική συνύπαρξη με “Το Χαρούμενο Λιβάδι” της Φυλλιώς Νικολούδη
Το διαχρονικό μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την αρμονική συνύπαρξη, μέσα από την εμπνευσμένη ιστορία του επιτυχημένου βιβλίου «Το χαρούμενο Λιβάδι», είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν οι μαθητές/-τριες των Α΄, Β΄, και Γ΄ τάξεων του σχολείου μας, με την πολύτιμη συμβολή της Συγγραφέως και Εκπαιδευτικού κας Φυλλιώς Νικολούδη, η οποία επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας.
Η ιστορία του βιβλίου, που διαδραματίζεται σε ένα λιβάδι με κάτασπρες μαργαρίτες όπου ξαφνικά ξεφυτρώνει μια παράξενη κατακόκκινη παπαρούνα, αποτέλεσε μια εξαιρετική αφορμή προβληματισμού και ενεργοποίησης για την ανάδειξη της αξίας της αποδοχής και της ενότητας. («To Χαρούμενο Λιβάδι» αποτελεί διδακτικό κείμενο στο βιβλίο Γλώσσας της Γ΄ Δημοτικού, σελ. 49).
Η Συγγραφέας και έμπειρη Εκπαιδευτικός, με την ζωντάνια και αμεσότητα του λόγου της, την παραστατική της αφήγηση και την άμεση διάδραση με τους μαθητές/-τριες, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό περιεχόμενο του βιβλίου της, συνδέθηκε με τα παιδιά που συμμετείχαν ενθουσιασμένα και εξερεύνησαν το νόημα και τα μηνύματα του βιβλίου μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.
Η ομάδα 9DimTrip Robotics στο 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής Δήμου Καλαμάτας
Στην Κεντρική πλατεία «Βασιλέως Γεωργίου» της Καλαμάτας, σε ένα εξαιρετικά δημιουργικό και έντονα δραστήριο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 18 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία το 3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής & Ευφυών Συστημάτων Δήμου Καλαμάτας, με συμμετοχή 60 μαθητικών ομάδων από σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και πανεπιστημίων, εταιρειών τεχνολογίας κ.α. Στην 3 υλοποίησή του το φεστιβάλ του Δήμου Καλαμάτας αναδείχτηκε αναβαθμισμένο, άρτια οργανωμένο, πλήρως υποστηρικτικό για τις σχολικές ομάδες σε κάθε επίπεδο, αποτελώντας σημείο αναφοράς, καθώς και την καλύτερη ευκαιρία για συμμετοχή σε εκδήλωση επιστήμης και τεχνολογίας στην οποία θα μπορούσε να πάρει μέρος ένα σχολείο στην Πελοπόννησο!
Η μαθητική ομάδα 9DimTrip Robotics του 9ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης (Ε΄ τάξη) συμμετείχε στο φεστιβάλ για την παρουσίαση του έργου «Έξυπνη Πλατεία», καταθέτοντας μια ιδέα για την προειδοποίηση των επισκεπτών της πλατείας Άρεως από κινδύνους που προέρχονται από μηχανάκια και οχήματα που κινούνται πάνω στην πλατεία..(!!). Η ιδέα προήλθε από περιστατικά που έχουν βιώσει ή παρατηρήσει οι μαθητές/-τριες στους χώρους της πλατείας Άρεως, στην ανατολική άκρη της οποίας βρίσκεται στο σχολείο. Το έργο χρησιμοποιεί τεχνολογία Μηχανικής Μάθησης (σχετικός σύνδεσμος) για την εκπαίδευση της κάμερας που επιτηρεί τον χώρο με λήψη εκατοντάδων φωτογραφιών ενδεικτικών μοντέλων οχημάτων (μηχανάκια, ποδήλατα, πατίνια, αυτοκίνητα, φορτηγά, πεζούς) που έλαβε η ομάδα, μοντέλα κατασκευασμένα με εκτυπωτή τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως ο επιβλητικός ανδριάντας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που κυριαρχεί στην πλατεία, φωτισμό rgb LED, οθόνες προειδοποίησης και αισθητήρα κλίσης, που ελέγχονται από τον μικροϋπολογιστή BBC Microbit και εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής Lego wedo 2.0, που προγραμματίστηκε με Mind+ (scratch).
Το έργο αναπτύχθηκε στη διάρκεια του 4ου κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Ε΄ τάξης και παρουσιάστηκε από 11μελή ομάδα μαθητών/-τριών, που συνοδεύονταν από τον Διευθυντή του σχολείου, υπεύθυνο για την ανάπτυξη του έργου κ. Ιωάννη Καρούντζο και την εκπαιδευτικό της Ε΄ τάξης κα. Κυρίμη Κωνσταντίνα. Στην προετοιμασία του έργου συμμετείχε, επίσης, ο εκπαιδευτικός ΤΠΕ-πληροφορικής του σχολείου κ. Τσαγκάρης Αιμίλιος.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, επίσης, μαθητικές ομάδες από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Παν/μιου Πελοποννήσου.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καλαμάτας όχι μόνο για την μοναδική εμπειρία που προσφέρει το φεστιβάλ στους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, την κάλυψη της μεταφοράς της αποστολής του σχολείου μας με λεωφορείο στην Καλαμάτα, την υποστήριξη για την προμήθεια εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στην ανάπτυξη του έργου, αλλά κυρίως για την εξαιρετική φιλοξενία μας, όπως εκφράστηκε μέσα από τη συνεργασία μας με τον Οργανωτικά Υπεύθυνο του φεστιβάλ κ. Ασημακόπουλο Φώτη, τον οποίο και ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ιδιαιτέρως.
Δείτε την παρουσίαση των ομάδων στο βίντεο που θα βρείτε εδώ.
“Κι αν ήσουν εσύ;”: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τεχνικές θεάτρου
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διοργανώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, για Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.
To σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το 2015 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος με στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, καθώς, επίσης, και τη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών, που ήδη υλοποιούν προγράμματα με ανάλογη προσέγγιση.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οργανώνεται και το Καλλιτεχνικό Μαθητικό Φεστιβάλ Αρκαδίας – Ημέρα δράσης 2024 την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στην Τρίπολη.
Περισσότερα για το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” και το Μαθητικό Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.