Ενημέρωση μαθητών,  Νέα - Ανακοινώσεις,  Φυσική Αγωγή

Μαθητές σε κίνηση με Καράτε και Διελκυστίνδα στο σχολείο

Την καταπληκτική εμπειρία να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του καράτε έζησαν σήμερα οι μαθητές/-τριες όλων των τάξεων, καθώς δύο διακεκριμένοι προπονητές επισκέφτηκαν το σχολείο μας για μια ζωντανή επίδειξη των βασικών κινήσεων και τεχνικών του καράτε. Ταυτόχρονα, παρουσίασαν ενδιαφέροντα και εκπαιδευτικά στοιχεία για την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη, που συνδυάζει τη φυσική δύναμη με την τεχνική και την πνευματική ισορροπία. Οι μαθητές/-τριες μας ενθουσιασμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν βασικές κινήσεις, υπό την καθοδήγηση των έμπειρων προπονητών και να κατανοήσουν τη σημασία της αφοσίωσης και της προσήλωσης για την επίτευξη της σωματικής και πνευματικής ευεξίας.

Στη συνέχεια της δράσης οι μαθητές πήραν μέρος στο αρχαιοελληνικό αγώνισμα της διελκυστίνδας, που αποτέλεσε ολυμπιακό αγώνισμα και το οποίο αναδεικνύει την αλληλεπίδραση ανάμεσα στη δύναμη, την ισορροπία και τη σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου.

Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνωρισμένο διαιτητή, εγκεκριμένο εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διελκυστίνδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε κ. Αλέξανδρο Γατσάκο, καθώς και τον δυναμικό συνεργάτη του προπονητή Φίλιππο Γατσάκο, για τον ενθουσιασμό, τις γνώσεις και την ενέργεια που μετέδωσαν στους μαθητές μας. Η δράση αυτή, που υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κας Λιλή Ιφιγένειας, αναδεικνύει τη συνεχή προσπάθεια του σχολείου για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητα και τη σημασία της ψυχοσωματικής αγωγής.