Ενημέρωση μαθητών,  Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  Νέα - Ανακοινώσεις

Συμβουλές ασφαλούς πλοήγησης και οδικής ασφάλειας με στελέχη της Αστυνομίας Τριπόλεως

Με την ευκαιρία εφαρμογής του πρώτου κύκλου «Ζω καλύτερα – Ευζήν» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων επισκέφθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη ενημέρωση το σχολείο ένα ειδικό στέλεχος του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομίας Τρίπολης, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών/-τριών της Δ΄ τάξης για την Οδική Ασφάλεια.

Με αναφορές σε πραγματικές καταστάσεις και παραδείγματα, ο ειδικός της Τροχαίας επεσήμανε, με πλούσιες εκφραστικές προσεγγίσεις, τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, δημιουργώντας μια διαδραστική εμπειρία στη σχολική τάξη, που ενίσχυσε την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ανάγκη για υπεύθυνη συμπεριφορά κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου και την υπεύθυνη μετακίνησή τους ως συνεπιβάτες.

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο, οι μαθητές της Ε΄ τάξης και υποδέχτηκαν στην αίθουσα διδασκαλίας ένα ειδικό στέλεχος του Τμήματος της Ασφάλειας της Αστυνομίας Τριπόλεως για μια ολόπλευρη ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, με άριστη κατάρτιση σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, μετέφερε με άμεσο και παραστατικό τρόπο στους μαθητές τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση του διαδικτύου, επισημαίνοντας τις σύγχρονες προκλήσεις του κυβερνοχώρου, όπως οι κίνδυνοι και ο εθισμός στο διαδίκτυο, οι απειλές στα διαδικτυακά ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι παγίδες που επιφυλάσσουν οι ψηφιακοί χώροι επικοινωνίας και τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το grooming. Η παρουσίαση επισήμανε, επίσης, τη σημασία της ορθής και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της προσωπικής τους ασφάλειας κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομίας Τρίπολης Αστυνόμο κ. Ανδρικόπουλο Βασίλειο (ασφάλεια στο διαδίκτυο), καθώς, επίσης, το στέλεχος του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης Υπαστυνόμο κ. Κοκκώνη Γεώργιο και την Υπαρχιφύλλακα  κα. Κόλλια Αικατερίνη (οδική ασφάλεια), οι οποίοι διέθεσαν πολύτιμο υπηρεσιακό και προσωπικό χρόνο με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών, καθώς και για την άριστη συνεργασία τους με το σχολείο. Ταυτόχρονα, οι δράσεις επισημαίνουν τη σημαντική σύμπραξη του σχολείου με τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες με σκοπό τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού έργου και των προσπαθειών για τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών.