ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,  Ενημέρωση μαθητών

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη Ζωής από το Kids Save Lives

Το πρόγραμμα δωρεάν Πιστοποίησης 1000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), που υλοποιεί η Ανθρωπιστική Οργάνωση KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, για εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με διαδραστικά σενάρια και βιωματικές δράσεις, ο εκπαιδευόμενοι εκπαιδευτικοί απέκτησαν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, αλλά και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών απειλητικών για τη ζωή (ανακοπή, πνιγμονή κ.α.), κάνοντας χρήση μιας σειράς από δεξιότητες, όπως είναι η Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) & η χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Στόχος σε καθένα από τα 1,000 σχολεία να υπάρχει τουλάχιστον ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτικός, πρεσβευτής των Πρώτων Βοηθειών.

 

Σε συνέχεια της εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 διαδικτυακή δράση από στελέχη του οργανισμού Kids Save Lives-Τα παιδιά σώζουν Ζωές για μαθητές του σχολείου με σκοπό τη βασική ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα παροχής Πρώτων Βοηθειών, όπως και για την καλλιέργεια αξιών ζωής.