Επιμορφωτικές δράσεις

“Κι αν ήσουν εσύ;”: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τεχνικές θεάτρου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διοργανώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης, για Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, από το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.

To σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το 2015 από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος με στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, καθώς, επίσης, και τη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών, που ήδη υλοποιούν προγράμματα με ανάλογη προσέγγιση.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οργανώνεται και το Καλλιτεχνικό Μαθητικό Φεστιβάλ Αρκαδίας – Ημέρα δράσης 2024 την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στην Τρίπολη.

Περισσότερα για το πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;” και το Μαθητικό Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.