ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,  Ενημέρωση μαθητών,  Επισκέψεις,  Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  Νέα - Ανακοινώσεις,  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Βιωματική Μάθηση για την Αειφορία σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Καστρίου

Με χαρά και έναν ενθουσιασμό που αντανακλά το ενδιαφέρον και την αφοσίωση των μαθητών μας, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Β΄ τάξη με τίτλο «Δεν Πετάω Τίποτα», που υλοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου.

Οι στόχοι του προγράμματος επικεντρώθηκαν στη σπουδαιότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Οι μαθητές κλήθηκαν να εμπλακούν σε δραστηριότητες που προάγουν την κατανόηση και την πρακτική εφαρμογή των περιβαλλοντικών αξιών, έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια με “άχρηστα” υλικά, ενισχύοντας τη φαντασία τους, συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων φέρνοντας το θέμα της εξοικονόμησης φυσικών πόρων και της ανακύκλωσης στη ζωή τους, ενώ πήραν μέρος ενεργά σε δραστηριότητες για την πρακτική εφαρμογή της κομποστοποίησης.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μοναδικό «Πάρκο Φιλοδέντρων», που βρίσκεται πλησίον του σχολείου, όπου οι μαθητές κατέγραψαν από κοντά τα απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά, ενισχύοντας την επίγνωσή τους για τη σημασία της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος, οι μαθητές ανέδειξαν τη δυναμική που έχει η βιωματική μάθηση στην κατανόηση πώς οι δράσεις τους μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της καταπληκτικής ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου, την κα. Πηνελόπη Καζακώνη και τον κ. Γεώργιο Σαββόπουλο, που με τις άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και τις ουσιαστικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις συνέβαλαν σε μια εμπειρική δράση προς την κατανόηση και την αγάπη για το περιβάλλον.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης ήταν η Εκπαιδευτικός της Β΄ τάξης του σχολείου κα. Θεοδώρα Ζαφείρη.