ΑμεΑ,  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,  Ενημέρωση μαθητών,  Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  Παγκόσμιες Ημέρες

Δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας εκπροσώπους και μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Αρκαδίας. Χρησιμοποιώντας θερμό επικοινωνιακό ύφος η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ειδική Παιδαγωγός κα. Μαρία Σίδερη συντόνισε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απαντώντας στις αφοπλιστικές ερωτήσεις των μαθητών για τις δυσκολίες της καθημερινότητας των ΑμεΑ. Η παρουσία ατόμων με αναπηρίες, που μίλησαν ανοιχτά για τις προσωπικές τους εμπειρίες, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη ευκαιρία για την ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης και της κατανόησης μεταξύ όλων μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία στο σχολείο για να προωθούμε τις ίσες ευκαιρίες, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας ως πλούτο που ενισχύει τον εκπαιδευτικό μας χώρο και την κοινωνία γενικότερα.

Ευχαριστούμε θερμά την ειδική παιδαγωγό κα. Μαρία Σίδερη, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου κ. Νίκο Καραλή και τα μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας.

Τη δράση συντόνισαν οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου κα. Ζαφείρη Θεοδώρα και κα. Κυρίμη Κωνσταντίνα.