Ε΄ τάξη,  Επισκέψεις,  ΣΤ¨ τάξη

Κυνήγι ιστορικού θησαυρού στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

Σε ένα διερευνητικό περίπατο σε σπουδαία μνημεία της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο.

Κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής τους στα παραδοσιακά καλντερίμια της πόλης, οι μαθητές προσέγγισαν σταθμούς ενδιαφέροντος, εξερεύνησαν σημαντικά ιστορικά μνημεία και συμμετείχαν σε παιχνίδια ερωτοαπαντήσεων που ενίσχυαν τη γνώση τους για σημαντικά πρόσωπα του παρελθόντος της Ελλάδας, όπως ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, ο Κολοκοτρώνης και ο Υψηλάντης. Με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος οι μαθητές κατέγραφαν την πρόοδο της πορεία τους στον χάρτη, υπό την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών και των εμψυχωτών της παιδαγωγικής ομάδας ΆγωEdu.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να συνδυάσουν την εκπαίδευση με την περιήγηση στην ιστορία και να αναπτύξουν τις γνώσεις και τη σκέψη τους για το παρελθόν, μέσα από αλληλεπίδραση με την ομάδα και με μια ευχάριστη παιγνιώδη διαδικασία, που θα συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης τους και τη γενικότερη κατανόηση της ιστορίας μας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κας Κυρίμη Κωνσταντίνας (Ε) και κ. Βασιλόπουλου Χρήστου (ΣΤ).