ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ,  Επισκέψεις,  Εργαστήρια Δεξιοτήτων,  Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Περιβαλλοντική δράση στο σχολείο σε συνεργασία με το ΚΕ.Π.Ε.Α. Καστρίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τι καιρό θα κάνει;» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου πήραν μέρος οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου, το οποίο υλοποιήθηκε σήμερα στους χώρους του σχολείου, καθώς και με επίσκεψη στην πλατεία Άρεως.

Μέσα από δραστηριότητες που εντυπωσίασαν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την σημασία των ατμοσφαιρικών φαινομένων, να εξοικειωθούν με τις έννοιες του καιρού και του κλίματος, να ευαισθητοποιηθούν για το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να γνωρίσουν για τις συνέπειες από την εξέλιξη του φαινομένου του θερμοκηπίου. Με την καθοδήγηση των υπεύθυνων παιδαγωγών του περιβαλλοντικού κέντρου, οι μαθητές εξερεύνησαν την πολυπλοκότητα της ατμόσφαιρας της Γης και ανέπτυξαν ευαισθησία για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστρίου, την κα. Πηνελόπη Καζακώνη και τον κ. Γεώργιο Σαββόπουλο, για την άριστη συνεργασία, τον ενθουσιασμό και την καθοδήγηση που πρόσφεραν στους μαθητές συμβάλλοντας σε μια ολόπλευρη κατανόηση των καιρικών φαινομένων και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία των Εκπαιδευτικών κας Κυρίμη Κωνσταντίνας της Ε΄ τάξης και κ. Βασιλόπουλου Χρήστου της ΣΤ΄ τάξης.